REKYL / Nyheter / Recover utökar sina tjänster hos REKYL – installerar nya digitala nyckelskåp

Nu lanserar vi REKYL Tool Tracking. En verktygsspårning med den senaste Bluetooth-tekniken. Våra spårningsenheter är små och smidiga och kan enkelt fästas på alla sorters verktyg och annan bärbar utrustning

Recover installerar nya digitala nyckelskåp med integration till körjournal

Recover, ett av Sveriges ledande serviceföretag, har valt att installera REKYLs senaste digitala nyckelskåp som en del av deras fortsatta satsning på effektivitet och säkerhet. Genom att implementera dessa digitala nyckelskåp på flera av sina filialer, får Recover en smidig lösning för att hantera sina fordon och arbetsflöden.

De digitala nyckelskåpen är helt integrerade med REKYLs plattform, där både körjournaler, resursplanering och fordonsadministration hanteras på ett och samma ställe. Detta möjliggör en automatiserad och effektiv lösning för att tilldela fordon och nycklar till rätt person vid rätt tidpunkt.

Full integration med körjournal och resursplanering

När en medarbetare hos Recover blir tilldelad ett jobb via REKYLs system, blir denne samtidigt utsedd som förare på ett specifikt fordon och får direkt tillgång till fordonets nyckel via det digitala nyckelskåpet. Den här automatiseringen gör att felminimering och effektivitet maximeras.

– ”Det ger oss bättre kontroll och vi behöver inte längre leta efter nycklar eller fundera på vem som har vilket fordon,” säger Patrik Larsson, regionchef på Recover.

Nyckelskåpen registrerar även alla resor automatiskt i körjournalen, vilket ger företaget en fullständig översikt över sina fordon, hur de används och vem som kör dem. Detta underlättar inte bara planering och redovisning, utan sparar också värdefull tid för hela organisationen.

Säkerhet i fokus: Alkolås och spårbarhet

En stor fördel med REKYLs digitala nyckelskåp är dess förberedelse för anslutning till alkolås. Med denna funktion kan företaget öka säkerheten ytterligare genom att kräva ett utandningsprov innan nyckeln tilldelas. Denna säkerhetsåtgärd kan anpassas efter företagets behov och tillämpas antingen slumpmässigt, vid specifika tillfällen eller vid varje in- och utlämning.

– ”Vi sparar både tid och pengar genom att centralisera nyckelhanteringen och minska antalet alkolås vi behöver installera och underhålla,” säger Patrik Larsson.

Ökad effektivitet och digitalisering av arbetsflöden

Med REKYLs digitala nyckelhantering tar företag som Recover steget mot en mer digitaliserad och automatiserad framtid. Tekniken gör att man slipper onödig administration och istället kan fokusera på kärnverksamheten. Genom att minska risken för mänskliga misstag och förbättra säkerheten i fordonsparken, ökar den operativa effektiviteten på ett påtagligt sätt.

REKYL fortsätter att utveckla sina produkter och tjänster för att möta behovet av säker nyckelhantering och fordonsadministration. Deras lösningar riktar sig till företag inom olika branscher som vill förbättra sin säkerhet, effektivitet och spårbarhet.

Fördelar med REKYLs digitala nyckelskåp

  • Automatiserad nyckelhantering: Tilldela nycklar och fordon automatiskt baserat på arbetsorder.
  • Full integration med körjournal: Spåra alla resor i realtid och få en detaljerad historik över fordonets användning.
  • Alkolås för ökad säkerhet: Stöd för att förhindra olämplig körning genom krav på utandningsprov.
  • Centraliserad nyckelhantering: Minska antalet nödvändiga installationer av alkolås och förenkla underhåll.
  • Tid- och kostnadsbesparingar: Effektivare arbetsflöden och minskad manuell hantering.

Vill du också förenkla din nyckelhantering och optimera din fordonsflotta? Kom igång med REKYLs digitala nyckelskåp redan idag och ta din verksamhet till nästa nivå av effektivitet och säkerhet.

För mer information: 

Niklas Ölmestrand,

MD

niklas.olmestrand@rekylsystems.se
010-222 88 30

Om REKYL

REKYL är ett verksamhetssystem speciellt anpassat för bygg- och hantverksbranschen. Med över 8 miljoner skapade arbetsordrar, 24 miljoner tidrapporter och över 70 miljoner registrerade mil, så är REKYL idag en grundbult för tusentals användare landet över. Med ett brett utbud av smarta funktioner och molnbaserade lösningar skapar REKYL effektivare och mer lönsamma verksamheter.

Fler nyheter från REKYL